Tur til Mars, uden retur billet

Tur til Mars, uden retur billet

Mars One er et af de største og mest ambitiøse private projekter jeg kan komme i tanke om. Målet for projektet er at bebo mars i år 2025.

Projektet er statet af to (vanvittige?) hollændere; Bas Lansdorp og Arno Wielders. Der altså mener at de via tv rettigheder, reklamer og sponsorater kan kolonisere Mars. Det hele ved at benytte sig af allerede kendt teknologi.

MarsHabitat

Her ses det foreløbige design af beboelsen

Projektet, med den relativt korte deadline, føres ud i livet i etaper.

Først skal astronauterne udvælges, det endelige crew bliver fastsat i 2015. Så starter den intensive og årelange træning. I 2018 skal der så udføres en “proof of concept” mission, hvor man afprøver en række af de teknologier man regner med at bruge på den endelige mission. I 2020 regner man så med at kunne sende en Rover afsted og finde det bedst egnede sted at etablere lejren, den autonome rover går så i gang med at gøre stedet landingsklar for næste etape. To år senere sender man så en masse last til Mars, som skal danne rammen om den fremtidige koloni allerede i 2024 sender man så de første astronauter afsted. Rejsen tager over 200 dage, så man regner med at ankomme i 2025.

FlightTOMars

En nok meget tidlig illustration af fartøjet der fragter astronauterne til Mars

Nu skal det første hold af astronauter så i gang med at etablere sig. Og når de er blevet arkitekter i deres egen verden, og har bevist at man kan leve godt på Mars, så sender man andet hold afsted.

Hele konceptet går på at det ikke vil være muligt at vende tilbage til jorden. Det bliver altså en permanent koloni, der med tiden vil blive større og større. Det bliver spændende at følge med i projektet, forhåbentlig over de næste mange år.

Læs mere på Mars One’s site: www.mars-one.com

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort