Ægte virtual reality i pap og papir

Ægte virtual reality i pap og papir

Mon ikke der er en vis sandsynlighed for at Virtual Reality briller bliver optaget på listen af must-haves i nær fremtid?

I hvert fald ser den hardcore og nu Facebook ejet Oculus Rift brille rigtig rigtig interessant ud. Men den er jo som bekendt ikke klar i en consumer version endnu, så i mellemtiden har Google leget lidt med koncepterne og lavet et toolkit til udviklere, samt en skabelon for en papbrille som de kalder Google Cardboard. Det er en ultra simpel folde konstruktion i pap, som du kan putte din smartphone i og derved bruge skærmen samt de sensorer der jo allerede sidder i telefonen og fuldt ud understøtter hvad en VR brille skal bruge.

Her ser man den samlede papbrille i Googles officielle version.

Her ses Gadget 24’s vaskeægte originale eksperimentelle Google Papbrille.

Selvfølgelig er kvaliteten ikke på højde med den vi forventer i Oculus Rift brillen, men hold op hvor er det en overbevisende oplevelse at lege med Googles pap version.

Google Cardboard Recipe

Hvis du vil have din egen brille kan samlevejledning og links til hvor du billigt kan købe linserne kan du hente hos Google her: cardboard.withgoogle.com

På software siden har Google frigivet et API, hvor du som udvikler har mulighed for at lave spil og apps på en let og tilgængelig måde. Apps der skal virke med brillen skal jo vise to billeder på telefonen frem for et. Det tilføjer samtidig ægte 3d til oplevelsen.

Som knap har Google valgt at hacke lidt, og har sat en magnet på siden af brillen, som du flipper op og ned som knap. Det påvirker telefonens kompas, og softwaren kan så måle det og registrere det som et klik. Det udnytter Google fint til deres standard demo app, hvor man blandt andet kan se YouTube videoer som sad du i biografen og så dem på et lærred. Man kan også træde ind i en virtuel film, hvor en mus taber sin hat i en skov. Det skal simpelthen opleves før man forstår hvor vild en game changer VR er. Når man pludselig træder ind i filmen og kan kigge andre steder hen end hvor handlingen foregår, så bliver alting pludselig interaktivt på en helt ny måde.

Wind App

Den lille film med musen og hatten

Nu kan det jo være du har en kæmpe telefon, som eksempelvis en iPhone 6 Plus, der ikke passer i Googles papbrille, så er der heldigvis hjælp at hente på dette uoficielle kæmpe papbrille site: unofficialcardboard.com

Apropos iPhone, så findes der også en del apps i AppStore der understøtter Google Cardboard eller lignende.

 

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort