Arduino – en kærlighedserklæring

Arduino –  en kærlighedserklæring

Arduino er en fysisk Open Source elektronik platform, med en række input og output pins, som du kan styre med kode som du nemt uploader til micro controlleren på boardet. Du kan tilslutte og styre alskens fysiske elektroniske grej som servoer, dc motorer, temperatur sensorer, relæer, radio sendere og modtagere samt LCD skærme og meget meget mere.

Der findes en række Arduino Boards, hvoraf Uno nok er den mest kendte. Men mangler man pins, kan man eksempelvis købe Arduino Mega i stedet. Den seneste produktion fra de Italienske Arduino team er faktisk et helt 3D printer kit med et specielt 3D printer Arduino kort.

For at gøre det endnu lettere at komme i gang, kan du endda helt undgå ledninger og bare plugge et såkaldt shield oveni din Arduino. Det er en printplade hvor de pins der sidder passer præcist i de huller Arduinoens pins har.

Her ses et Ethernet shield til Arduino, som giver netadgang

Her ses et Ethernet shield til Arduino, som giver netadgang

Hvis du holder dig inden for hvad der er opfundet, så er det faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave af projekter med en Arduino i midten.

Arduino boardet er lavet efter filosofien at det skal være billigt, simpelt og let tilgængeligt. Med let tilgængeligt menes at det skal være nemt at komme i gang og det skal virke på alle platforme, om det er Mac, Linux eller Windows er ligegyldigt. Det er bla. derfor Arduino spiller så godt sammen med Raspberry Pi. Hvor Raspberry Pi kører et helt operativ system, så eksekverer Arduino koden langt mere native, altså tættere på chippen. Arduino er derfor fantastisk hurtigt til at reagere på eksempelvis sensor input. Hvor imod kompleks kode, og store funktioner afvikles langt bedre på en Raspberry Pi.

Her et lille eksempel på hvordan koden ser ud i Arduinos editor

Her et lille eksempel på hvordan koden ser ud i Arduinos editor

For at undgå at man skal lodde når man leger med sin Arduino og tilhørende dimser, så bruger de fleste et såkaldt Breadboard. Det er et plast bræt, hvor man let kan sætte ledninger, modstande og andre dimser sammen ved bare at bruge hullerne i boardet.

Her kan man se en lettere avanceret breadboard opætning

Her kan man se en lettere avanceret breadboard opætning

Der er en masse andre platforme som minder om Arduino, men Arduino var den platform der fik det største community grundet de ovenover nævnte basale holdninger. Det mærker man straks når man går i gang med sit projekt, der er utallige eksempler på de mest obskure sammensætninger af dimser og dutter. Og man får hurtigt oplevelsen af at Arduino bare virker.

Du kan læse mere om Arduino på den officielle side: arduino.cc

 

 

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort