Gadget24.dk Dronen nu klar til kamp

Gadget24.dk Dronen nu klar til kamp

De seneste 14 dage har jeg brugt nogle gode bygge aftener på at bygge sommerens video drone. Efter megen stumpe research, lodning, kabeltræk, thread-locking af skruer m.m. blev den nu langt om længe færdig og skulle testes i luften.

Udover en række XT60 stik, metervis af 12awg silikone kabler, krympeflex, loddetin osv. er delene jeg har brugt til at bygge dronen:

 • Tarot Iron Man 650 carbon ramme.
 • Dji Naza Lite flight controller, med GPS.
 • 4 x Sunnysky X2212 980KV 180W motorer.
 • 4 x Turnigy Plush 30amp ESC speed controllere.
 • 4 x 10×45 plast propeller.
 • 1 styk hjemmelavet GoPro gummiophæng.
 • OrangeRx 620 6 channel receiver.

Oplevelsen under flyvning. Ultra stabil i luften, knap så manøvredygtig som en quadcopter med kortere arme, men til gengæld mere stabil. Landingen er noget besværliggjort når den står på stylter som den gør, men til gengæld er der god mulighed for at sætte dimser fast nedenunder.

Flyvetiden var ca. 12 minutter ved et 3700mAh batteri. Det er ikke imponerende, men heller ikke skuffende.

Eneste uheldige oplevelse var at en af carbon rørene i landings-stellet knækkede ved en lidt hård landing. Det blev fikset med 6 træ grillspyd i hvert rør, men det er selvfølgelig ikke optimalt, da det tilføjer lidt vægt. Det var nok bare et svagt rør jeg havde fået fat i.

Mit hjemmelavede GoPro mount ser således ud. Det er stykket sammen af en række dimser fundet på eBay. Bla. et gummi ophæng til en Dji Phantom. Det fungerede rigtig godt synes jeg. Billederne blev helt stabile.

CAM00708

 

Jeg uploader lidt video senere, så man kan se hvor stabilt det er.

 

 1. Hvad blev drones totale pris?

  Fedt projekt =)

  Svar

Skriv et svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort